Coneix-nos

El projecte de la Lleteria

L’any 2013 va néixer el projecte de la Lleteria Obagues Talma, una iniciativa en comú entre l’Ecocentre les Obagues de Juneda i Talma, entitat sense ànim de lucre de servei i suport a les persones amb discapacitat, trastorn mental i/o risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta unió d’esforços és donar ocupació a persones amb discapacitat i ser una plataforma d’integració i sensibilització al territori de les Garrigues.

D’aquesta manera, la Lleteria Obagues Talma forma part del Centre Especial de Treballa de Talma, que està format per diferents iniciatives empresarials: jardineria, manipulats, neteja d’interior i neteja viària, botigues de decoració i floristeria, entre altres. En concret, la Lleteria dona feina a 4 persones, dues d’elles amb alguna discapacitat, trastorn mental i/o risc d’exclusió social.

 

Compartim valors

Darrere del projecte de la Lleteria hi ha la voluntat de sostenir i promocionar el projecte social.

D’altra banda, volem treballar sempre a favor del medi i del món rural amb decisions que afavoreixin i respectin l’equilibri del món agrari local. I ho fem des de l’educació ambiental, el rigor tècnic i científic i des de la millora del patrimoni cultural, social i econòmic del territori.

Creiem amb la nostra metodologia. Recollim la llet fresca i de primera qualitat cada dia per tal d’iniciar el procés de pasteurització, inoculació dels ferments lactis, envasat i, per últim, la fermentació i refrigeració.

 

 

L’inici del projecte de la Lleteria